Hoe stem je op Vrij en Sociaal Nederland?

Wil jij ook graag een vrijer en socialer Nederland? Breng dan komende verkiezingen je stem uit op een kandidaat van lijst 33 Vrij en Sociaal Nederland!

Je kunt met je toegestuurde stempas op lijst 33 Vrij en Sociaal Nederland stemmen op 15, 16 of 17 maart in ieder stembureau in de volgende gemeenten: 

Provincie Groningen: de gemeenten Eemsdelta, Groningen, Het Hogeland, Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Westerkwartier, Westerwolde

Provincie FrieslandDe gemeenten Achtkarspelen, Ameland, Dantumadiel, De Fryske Marren, Harlingen, Heerenveen, Leeuwarden, Noardeast-Fryslân, Ooststellingwerf, Opsterland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Súdwest-Fryslân, Terschelling, Tytsjerksteradiel, Vlieland, Waadhoeke, Weststellingwerf

Provincie Utrecht: De gemeenten Amersfoort, Baarn, De Bilt, Bunnik, Bunschoten, Eemnes, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, De Ronde Venen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vijfheerenlanden, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, Zeist

Provincie Noord Holland: Alleen de gemeente Amsterdam en de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Beverwijk, Blaricum, Bloemendaal, Diemen, Gooise Meren, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Hilversum, Huizen, Laren, Ouder-Amstel, Uithoorn, Velsen, Weesp, Wijdemeren, Zandvoort

Provincie Zuid Holland: alleen de gemeente ‘s-Gravenhage

Kiezers in het buitenland: als je je hebt laten registreren als kiezer, dan kan iedereen per briefstem op Vrij en Sociaal Nederland stemmen.


TOT UITERLIJK VRIJDAG 12 MAART KUN JE EEN KIEZERSPAS OF VOLMACHT REGELEN VIA DE GEMEENTE!


Je wilt op lijst 33 Vrij en Sociaal Nederland stemmen, maar Vrij en Sociaal Nederland staat niet op je stembiljet. Wat te doen?

Woon je niet in een van de bovenstaande gemeenten, ga dan met een Kiezerspas in een van deze gemeenten stemmen op Vrij en Sociaal Nederland of vraag een volmacht aan.

Hoe werkt het? 

Kiezerspas aanvragen
Met een Kiezerspas kan je stemmen in een andere gemeente dan waar je woont.
Je vraagt je Kiezerspas uiterlijk 12 maart aan bij de gemeente waar je ingeschreven staat. Dit kan op twee manieren: schriftelijk of persoonlijk.
Bewaar je Kiezerspas goed. Je krijgt geen nieuwe pas als je deze kwijtraakt.

Wat moet ik doen?

Vul het aanvraagformulier in en stuur dit op naar je eigen gemeente waar je woont. Doe dit uiterlijk 5 dagen voor de verkiezingsdag, dus voor 12 maart of persoonlijk door uiterlijk 12 maart naar het gemeentehuis te gaan.

Stuur of neem je reeds toegezonden stempas mee met de aanvraag.

Wat heb ik nodig?

Neem het volgende mee:

  • een geldige identiteitsbewijs
  • je toegezonden stempas

Kan ik ook machtigen?

Ja, je kunt van je kiezerspas ook een onderhandse volmacht maken. Dan hoef je niet zelf naar het stembureau maar kun je iemand machtigen om dit voor jou te doen.

  • Om een schriftelijke volmacht te verlenen moeten jij en degene die je wilt machtigen een L8 formulier invullen en ondertekenen. Let op: dit geldt alleen wanneer je iemand machtigt die voor jou stemt in een andere gemeente!
    Dit kan je tot uiterlijk vrijdag 12 maart regelen bij je eigen gemeente.
  • Als je iemand voor jou wilt laten stemmen die in dezelfde gemeente woont als jij, volstaat het om de achterkant van de stempas in te vullen en een kopie van id-bewijs mee te geven. Dan is het L8 formulier niet nodig.
  • Je kunt je ook laten machtigen. Voor maximaal 3 andere kiezers kan je een stem uitbrengen.


    Voor meer informatie klik hier.


Download hieronder het model voor een verzoek voor de Kiezerspas (zelf stemmen in een andere kieskring)


Download hieronder het model voor een verzoek van de Volmacht (iemand anders voor jou laten stemmen)Vrij en Sociaal Nederland organiseert introductie Zoom bijeenkomsten. Maak kennis met ons gedachtengoed!