Petitie voor een open samenleving

93.998 ondertekeningen

Het initiatief voor deze petitie komt van Partij Vrij en Sociaal Nederland. De petitie is inmiddels binnen een week meer dan 93.000 keer getekend. Daar zijn wij jullie heel dankbaar voor. Het is duidelijk dat de plannen van de huidige politici veel te ver gaan. Onze regering heeft vorig jaar al akkoord gegeven in Brussel, de wereld op zijn kop! Ook wil de baas van de EU, mevrouw von der Leyen dit vaccinatie paspoort er nu zo snel mogelijk doorheen, aangezien het draagvlak voor de maatregelen in rap tempo afneemt. 

Wat gaan wij met nu doen met deze petitie? Zoals aangegeven gaat onze lijsttrekker Bas Filippini van Partij Vrij en Sociaal Nederland deze aanbieden bij de Tweede Kamer. Een mooi gebaar voor verdere participatie van de burger. Daar staan wij voor: echte democratie en geen beslissingen vanuit Brussel en Den Haag over dit soort essentiële zaken, over onze hoofden heen.

Mogelijkerwijs wordt er zoals wel vaker het geval niet genoeg mee gedaan en daarom willen wij ons bereik vergroten. En daarvoor kunnen wij jouw hulp goed gebruiken. Hoe meer mensen de petitie tekenen, hoe moeilijker het is om dit signaal te negeren. Deel onze petitie dus. Ons streven is om de 500.000 handtekeningen te gaan halen voor een open samenleving zonder toegangspas en privacy schending!

Als Partij Vrij en Sociaal Nederland zijn wij voor het zelfbeschikkingsrecht op jouw lichaam. Jij bent de baas over jouw lichaam en niet de overheid. Wij zijn niet voor dwang en medicalisering van gezonde mensen. Een medisch paspoort of negatieve coronatest als toegang tot de samenleving schendt het recht op onze privacy en vergroot de macht en controle van de overheid. 

Wij staan voor een open samenleving. Het huidige coronabeleid staat niet meer in verhouding tot de slachtoffers die er vallen. 98% van de bevolking heeft immers geen last van het virus, maar ondervindt wel nadelige gevolgen van de maatregelen die nu gesteld worden. Jongeren worden depressief, ouderen leven geïsoleerd, ondernemers krijgen torenhoge schulden en het aantal mensen dat in armoede leeft wordt steeds groter. 

“Het kan zo echt niet langer. Wij hebben een fantastisch alternatief programma uitgewerkt waarbij onze kinderen een veilige toekomst krijgen, ouderen weer kunnen genieten van het leven en hardwerkende ondernemers hun vak weer uit mogen oefenen. We staan niet toe dat Nederland verandert in een open gevangenis. Daarom blijven wij ook na deze coronaperiode opkomen voor jouw zelfbeslissingsrecht en een goed privacybeleid.” aldus lijsttrekker Bas Filippini

Ben jij ook voor een open samenleving? En wil je op de hoogte gehouden worden van de petitie en nieuws aangaande de vaccinatie pas? Meld je dan aan voor de petitie nieuwsberichten via het onderstaande formulier.

Maak live kennis met de kandidaten!

Wekelijks organiseert Vrij en Sociaal Nederland een introductie Zoom . Tijdens deze Zoom meeting maak je kennis met het gedachtengoed van Vrij en Sociaal Nederland en welke ideeen wij hebben voor een vrij en sociaal Nederland. Daarnaast horen we graag jouw ideeen en vragen. 

Vrij en Sociaal Nederland organiseert introductie Zoom bijeenkomsten. Maak kennis met ons gedachtengoed!