Persconferentie Nieuwspoort 2021 01 06 | Vrij en Sociaal Nederland met Bas Filippini

  • Home
  • Berichten
  • Persconferentie Nieuwspoort 2021 01 06 | Vrij en Sociaal Nederland met Bas Filippini
Ja, bedankt, beste mensen, van harte welkom. En dat zeg ik ook tegen de mensen thuis die nu geen tijd hebben of niet in staat zijn om hier bij te zijn. Van harte welkom allemaal en niemand uitgezonderd.
 
Allereerst natuurlijk de beste wensen voor dit nieuwe jaar. 2021 wat wat ons betreft een heel mooi jaar gaat worden. Na toch een beetje het jaar van 2020, waar we met z’n allen met gemengde gevoelens over terug kunnen kijken. Vandaag presenteren we onze kieslijst, een kieslijst met gewone mensen die opstaan voor een ander Nederland.
 
En dat zijn allemaal mensen die zich hebben aangemeld bij Vrij en Sociaal Nederland, omdat ze geloven in een andere, nieuwe en betere wereld. En die is vrij en sociaal. Dat dit het jaar mag zijn voor de grootste politieke aardverschuiving ooit die ons land heeft gekend met de verkiezing over tien weken alweer. En die wellicht ook de belangrijkste zullen worden in Nederland. En dat wij na een krankzinnig jaar waarin onze rechtsstaat is uitgekleed door een in onze ogen antisociaal en onlogisch beleid, weer het heft in eigen handen kunnen nemen.
 
En dan praat ik ook vanuit mijn ervaring als privacy deskundige.
 
En om na 17 maart de huidige politieke elite van beroepspolitici en baantjesjagers te kunnen gaan vervangen. Denk aan alle vragen van de afgelopen jaar in de Tweede Kamer. De schandalen die langs zijn gekomen waar de antwoorden niet gegeven worden. En dat doen wij met een prachtige, hoopvolle en toekomstgerichte agenda, gebaseerd op onze drie prioriteiten Vrijheid, Echte democratie en Ondernemerschap. En met mensen die dat ook allemaal in zich hebben, in onze partij. Er zitten ondernemers, er zitten mensen, juristen, er zitten mensen die uit die democratie hoek komen en uit de IT hoek.
 
Dat is heel verfrissend, ook weer voor in de Kamer. En vanaf 17 maart gaan wij deze prioriteiten vorm geven. En dat doen we, ik zal er een paar sub dingetjes noemen als we het hebben over vrijheid. Per direct stoppen met het huidige Corona beleid. We stoppen met die vaccinatie dwang. Hoe kan je nu van een heel land een ziekenhuis maken en van iedereen een patiënt? En de gezondheids-terreur moet ook stoppen. We gaan echt voor gezondheid en dat betekent starten met specifieke zorg capaciteit.
 
Gerichte zorg en succesvolle medicatie voor de kwetsbare groepen.
 
We gaan de rechtsstaat in ere herstellen. We kennen allemaal de spoedwet en weten wat het betekent als een rechter afgelopen week zegt. Je mag zonder test naar binnen en er komt een ministeriële regeling via de spoedwet die daar keihard overheen gaat. In wat voor land leef je dan nog? Wat zijn dan ook je rechten als burger?
 
We staan honderd procent pal achter het recht op lichamelijke integriteit en het medisch geheim. Dat zijn nu een soort van legoblokken waarmee geschoven wordt.
 
Voor ons is dat onbespreekbaar. En het bestaan voor anticensuur wetgeving? Ik hoef je niet te vertellen dat het instellen van fake news algoritmes bij alle grote social media bedrijven uiteindelijk leiden tot censuur. Want die algoritmes worden zo strak ingesteld dat je bijna geen vrije mening meer kan vormen, omdat er dan een algoritme in werking gaat. En dan lig je 3 weken van je social media platform af en je sociale contacten. We gaan ook grondwettelijke toetsing inzetten en we gaan voor gratis openbaar vervoer.
 
Stop met de regels, stop met de controle, stop met al die poortjes en laat mensen vrij en sociaal reizen, verblijven en met elkaar in contact blijven. We gaan voor echte democratie. Dat betekent transparantie en vooral ook ethiek terug in de politiek, media en onafhankelijke instituties. Vanuit het follow the money principe. Dat betekent dat de consequenties zitten aan allerlei belangen die er spelen en waar geen onderzoek naar gedaan wordt, op moment dat er Kamervragen voor zijn. We gaan puinruimen van jarenlang politiek beleid en mismanagement.
 
We kennen allerlei affaires op dit moment. Ook daar worden geen conclusies uit getrokken. In de zorg, onderwijs, belastingdienst en justitie en de mensen die daarvoor verantwoordelijk zijn, komen niet terug. Dat kan natuurlijk niet op moment dat je verantwoordelijk bent voor dit soort zaken en dan weer keurig op een kieslijst ergens voor 17 maart gaat staan. We gaan directe democratie implementeren, ondersteund door technologie platformen en als we kijken naar ondernemerschap, direct openen van de economie en alle contact beroepen en het supporten van de twee miljoen beleids-slachtoffers.
 
Dan heb ik het dus niet over Corona slachtoffers. Ik heb het over beleid slachtoffers en laten we de zaak niet omdraaien. Door mismanagement en verkeerd beleid lijkt het net alsof kritiek daarop, kritiek is op de zorg. Integendeel, wij gaan niet open omdat we de mensen beter moeten helpen. Wij gaan gewoon open omdat we het mismanagement in de capaciteit kan aanpakken. We gaan voor betaalbaar leven en wonen voor de één miljoen mensen die meer dan 250 euro per maand tekortkomen.
 
Nibud en onze ouderen die veelal in armoede en eenzaamheid wonen. Dat zijn al die mensen die geen stem hebben en niet gehoord worden. Daar komen wij voor op als Vrij en Sociaal Nederland. Maar we gaan ook ondernemerschap en initiatief stimuleren, onder andere door een circulaire economie gericht op recycling en lokale productie en consumptie. Met Rotterdam en Brabant als productie hubs en Schiphol als stad voor de toekomst. Met de bekende 100.000 woningen die we van het budget wat er nu is uitgegeven afgelopen jaar gebouwd hadden kunnen worden.
 
En heel belangrijk voor elke samenleving is de toekomst. En dat zit in kinderen. Dat zit in de jeugd en de zit in onderwijs. De focus op talentontwikkeling, initiatief en participatie en eigen verantwoordelijkheid. Je hoeft niet al je verantwoordelijkheid bij een ander neer te leggen. Dat gaan we weer zelf doen. Wij gaan ons land weer zelf besturen. Natuurlijk willen we nog veel meer en kan er ook nog veel meer. We gaan dromen, durven en doen en Vrij en Sociaal Nederland is een politieke partij, maar misschien nog veel meer een beweging, voor de mensen en door de mensen.
 
In onze thema wijzen kunt u onze uitgewerkte standpunten terugvinden, opgesteld en vormgegeven vanuit onze eigen leden en een specialistisch green team van experts. Wij gaan voor de sleutel van het torentje en ik weet dat klinkt ambitieus, maar het is haalbaar. Wij gaan ons land weer zelf besturen en dan met praktische oplossingen vanuit gezond verstand, met een zakelijke aanpak en wat ons betreft een zakenkabinet vrij en sociaal. Dank u wel.

You may also like

De Discriminatiepas: machtsgreep op de burger

De Discriminatiepas: machtsgreep op de burger

De natuur is de leslocatie!

De natuur is de leslocatie!

Bij Vrij en Sociaal Nederland werken wij vanuit principes en niet vanuit programma's. Download hier onze Thema-Wijzer.