Wanneer we technologische revolutie echt serieus nemen.

  • Home
  • Berichten
  • Wanneer we technologische revolutie echt serieus nemen.

Ja, ik zie altijd iets voor me, een soort van digitale nomade. Dus digitaal ondersteund nomadenschap. Dat kan zijn, eenlingen die de hele wereld over reizen en wat je nu ook vaak ziet, maar kan ook zijn community’s.

Het kunnen ook virtuele community zijn, maar ook kleinere structuren weer dichter bij de mens. De technologie, de platformen ondersteunen dat. Wat zien we nu? Technologie ondermijnt het mens zijn. Als we de technologische revolutie echt serieus nemen. Net zoals we de industriële revolutie serieus hebben genomen. Toen had je in het begin ook dat mensen de hele dag domme dingen zaten te doen waarvan de mensen op een gegeven moment zeggen, daar zijn moet een vakbond komen. Dit kan gewoon niet meer, werken als slaven van een fabriek.

Zo zie je nu de technologische revolutie, slaven om de techniek. Op moment dat wij nu zeggen dat moet eigenlijk een vakbond komen voor de mens en voor het mens zijn. En een ministerie van technologie en ICT die dat allemaal goed gaan bouwen, onze platformen, van ons, niet van roof-kapitalisten in Silicon Valley, echt van ons. En we maken die platform maatschappij, in alles door.

Dus in de structuren, in de beslissingen, in het economisch model, eigen geld, regionaal geld, whatever. Altijd weer decentraal. Decentraal wat het kan centraal waar moet. Ook met een bepaalde tijdelijkheid.


You may also like

De Discriminatiepas: machtsgreep op de burger

De Discriminatiepas: machtsgreep op de burger

De natuur is de leslocatie!

De natuur is de leslocatie!

Bij Vrij en Sociaal Nederland werken wij vanuit principes en niet vanuit programma's. Download hier onze Thema-Wijzer.