november 22

ZETELROOF!? Kelder en Co belt met Bas Filippini

De nieuwe politieke beweging Vrij en Sociaal Nederland adverteerde deze week in de kranten met een pesterige oproep aan zittende Kamerleden: de overstapweken zijn begonnen! Een enigszins ludieke oproep, maar volgens partijleider Bas Filippini is het wel degelijk serieus bedoeld, vertelt hij in dr Kelder en Co.

Op de advertentie, afgelopen week in NRC Handelsblad, staat: ‘CDA, D66, PvdA of VVD-Kamerlid’ en tegen de noodwet? Stap nu over!’

“Je zet nu aan tot zetelroof”, aldus Jort Kelder. “Dat kun je niet doen.”

“Nee, klopt”, antwoordt Filippini. “Maar wij vinden dat dit uitzonderlijke omstandigheden zijn. Wij zijn een groep bezorgde ouders en wij zien dit land in noodtempo naar de afgrond gaan.” Filippini en zijn partijgenoten zijn zeer kritisch over de corona-noodwet, die de vrijheid van burgers zou inperken. “Structurele wetgeving om onze burgerrechten af te pakken hebben in onze ogen niets te maken in virusbestrijding.”

Gewetensbezwaren

Met de advertentie wil Filippini Kamerleden met ‘gewetensbezwaren’ aanspreken en ze zover krijgen over te laten overstappen naar Vrij en Sociaal Nederland. “Het is één mailtje, hè? En je bent weg bij je partij. Je kunt bij ons dan terecht, als je onze principes staat, je kunt die noodwet tegenhouden.”

Lees het volledige artikel https://www.nporadio1.nl/politiek/26809-oproep-tot-zetelroof-kamerlid-stap-nu-over

Meer onderwerpen...

De natuur is de leslocatie!

De natuur is de leslocatie!

Bij Vrij en Sociaal Nederland werken wij vanuit principes en niet vanuit programma's. Download hier onze Thema-Wijzer.