Hoe ziet de wereld er dan uit als iedereen zijn talent gaat leven?

  • Home
  • Berichten
  • Hoe ziet de wereld er dan uit als iedereen zijn talent gaat leven?

Ik denk dat ze dan veel minder geld gedreven zijn. Dus je krijgt toch weer een soort van ruilhandel in kwaliteit. Minder centralistisch aangestuurd dus mensen voelen meer hun eigen verantwoordelijkheid.

Ik heb er ook wel voorbeelden van hoe dat voelt en waarin je dus weinig overheid hebt. Dat dwingt jezelf om te zeggen: jongens we pakken het zelf op. Het is de lol om zelf dingen op te pakken, te realiseren en daarvan te genieten met elkaar.

Ook delen zal veel groter zijn. Dus je gaat meer delen, dus ook meer sociaal maatschappelijk werk. Die aparte zuilen, de werkende, de jongere, de oudere, al die hokjes, wat mij betreft zou dat wel kunnen verdwijnen. Want ik kan van een kind en de spiegel die dat is, kijk naar mijn eigen kinderen, kan ik net zo veel leren als van een oudere of iemand van mijn eigen leeftijd. Dat je veel meer gaat kijken, het zijn allemaal mensen, iedereen in zijn eigen proces en zijn eigen ontwikkeling.

We gaan samen weer rituelen doen. We gaan samen weer in kleine gemeenschappen kleinschalige dingen verbouwen, markten. Gewoon de lol van de kwaliteit van dingen in plaats van kwantiteit en lage kwaliteit. Ik denk dat de maatschappij wordt van minder kwantiteit, meer kwaliteit. In alles. In producten wat je nodig hebt, in communicatie, begrip voor elkaar.

Minder stress, omdat ja, voor wie doe je het? Als je het echt alleen voor jezelf doet ga je misschien hele andere dingen doen.


You may also like

De Discriminatiepas: machtsgreep op de burger

De Discriminatiepas: machtsgreep op de burger

De natuur is de leslocatie!

De natuur is de leslocatie!

Bij Vrij en Sociaal Nederland werken wij vanuit principes en niet vanuit programma's. Download hier onze Thema-Wijzer.