Verkiezingen

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=”” css=”.vc_custom_1606489569443{padding-top: 30px !important;padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Ondersteuningsverklaring[/vc_column_text][vc_empty_space height=”30px”][vc_column_text]

‘Vrij en Sociaal Nederland’ (VSN) wil dit jaar voor het eerst meedoen aan de 2e kamer verkiezingen. Daarvoor moet aan een aantal eisen worden voldaan die zijn vastgelegd in de kieswet.

Een belangrijk onderdeel is het verzamelen van ondersteuningsverklaringen van burgers uit alle 20 kiesdistricten. Een ondersteuningsverklaring is een schriftelijke verklaring van een kiesgerechtigde die deelname van een partij (in dit geval VSN) aan de verkiezing ondersteunt. De kiesgerechtigde die VSN wil ondersteunen mee te mogen doen aan de 2e kamer verkiezingen maakt daarvoor een afspraak op zijn/haar gemeentehuis.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”30px”][vc_empty_space height=”30px”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1044″ img_size=”full” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=””][vc_column][vc_column_text]

Op de afspraak identificeert de kiesgerechtigde zich met een geldig legitimatiebewijs (paspoort of ID-kaart, geen rijbewijs). De ambtenaar controleert uw identificatie en controleert of u stemgerechtigd bent én inwonend in deze gemeente. Als dat klopt, dan ondertekent u het zgn. H4 formulier en zal de ambtenaar het formulier ook ondertekenen en/of stempelen. Het H4 formulier dient dan vervolgens bij VSN ingeleverd te worden. Dat kan per post, maar nog liever door het in te scannen en daarna te e-mailen naar VSN.

Het is niet toegestaan meer dan één ondersteuningsverklaring per persoon te tekenen, ook niet voor meerdere politieke partijen. Het is niet nodig om lid van ‘Vrij en Sociaal Nederland’ te zijn en het is ook niet nodig dat men op ‘Vrij en Sociaal Nederland’ gaat stemmen. De ondersteuningsverklaring verklaart puur en alleen dat men het goed vind dat de politieke partij ‘Vrij en Sociaal Nederland’ aan de 2e Kamerverkiezingen mag gaan meedoen. U kunt dus ook uw buren, vrienden en familie vragen om mee te doen met de ondersteuningsverklaring.

Wanneer het VSN lukt om voldoende ondersteuningsverklaringen binnen alle kiesdistricten binnen te halen, dan kunnen we aan de 2e Kamerverkiezingen mee gaan doen, maar krijgen we ook zendtijd voor politieke partijen op TV, ontstaat de mogelijkheid om in het gehele land daadwerkelijk verkiesbaar te zijn en zal de kans vergroot zijn om betrokken en uitgenodigd te worden bij debatten, verkiezingskranten en andere vormen van onafhankelijke campagne activiteiten. Dit vergroot de kans dat de kiesdeler — de circa 72 000 stemmen benodigd per zetel binnen de Tweede Kamer der Staten-Generaal — gehaald wordt aanzienlijk. Wanneer het niet lukt om in alle kiesdistricten voldoende ondersteuningsverklaringen op te halen, dan zal VSN alleen op de kieslijst komen in die betreffende kiesdistricten waar het is gelukt 30 geldige ondersteuningsverklaringen te vergaren. Daarom is het dus van groot belang dat we zoveel mogelijk ondersteuningsverklaringen gaan verzamelen!

‘Vrij en Sociaal Nederland’ heeft vernomen dat bij eerdere verkiezingen burgers door bepaalde gemeentes / ambtenaren zijn tegengewerkt om zo’n ondersteuningsverklaring af te leggen op het gemeentehuis. Omdat we momenteel in een spannende tijd leven, is het denkbaar dat dat ook dit jaar weer zal plaatsvinden. ‘Vrij en Sociaal Nederland’ wil daarom maatregelen nemen om de tegenwerking niet van invloed te laten zijn op het verkrijgen van voldoende ondersteuningsverklaringen. Daarom is de strategie om er zo veel mogelijk van te gaan verzamelen bij zoveel mogelijk verschillende gemeentes.

De termijn voor het afleggen van ondersteuningsverklaringen voor de Tweede Kamerverkiezing van 2021 is verlengd naar vier weken. Dit is geregeld in de Tijdelijke wet verkiezingen Covid-19. De ondersteuningsverklaringen kunnen vanaf vier weken voor de dag van kandidaatstelling tot op de dag van kandidaatstelling afgelegd worden, van 4 januari 2021 tot en met 1 februari 2021.

Wilt u graag dat ‘Vrij en Sociaal Nederland’ mee kan doen aan de komende 2e Kamerverkiezingen? Vul dan a.u.b. dit formulier in. Dit is puur het aangeven van uw intentie om de ondersteuningsverklaring vanaf 4 januari 2021 te gaan geven. Er volgt later nog een instructie hoe dat precies in zijn werk gaat.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”30px”][vc_empty_space height=”30px”][vc_column_text]

Vul hier uw gegevens in

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”30px”][vc_column_text el_class=”test”]

Maak een keuze

[/vc_column_text][vc_column_text][ninja_form id=9]

[gemeente id=”nf-field-85″ form-id=9 gemeente-field=”nf-field-50″ kieskring-field=”nf-field-51″ stembureau-field=”nf-field-52″ selector-field=”nf-field-85″ display=”display”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=””][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space height=”30px”][vc_empty_space height=”30px”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row]

Vrij en Sociaal Nederland organiseert introductie Zoom bijeenkomsten. Maak kennis met ons gedachtengoed!