Kandidaat 10: Christian ter Veer

Christian: "Mijn motivatie om op de kieslijst te staan is omdat ik bij wil dragen de menselijkheid terug te brengen in de samenleving.

In een tijd van globalisering en technocratie is het juist extra nodig aandacht te besteden aan kleinere initiatieven, zowel op cultureel als op economisch vlak. Cultuur kan dan als verbindende factor gemeenschappen een identiteit, een kloppend hart geven. Het directe contact tussen kunstenaar en publiek is belangrijk. Cultuur geïntegreerd in de samenleving brengt mensen bij elkaar en draagt bij aan levensvreugde en zingeving.

De crisis waarin we nu verkeren, vraagt een heldere visie op de maatschappij om die te ontwarren.
Cultuur vraagt om vrijheid. Denk daarbij niet alleen aan kunst, maar ook aan onderwijs en zorg. Voor het recht horen wij op gelijke voet met anderen te staan, terwijl het er in de economische sector om gaat wat wij voor anderen kunnen doen.
 
Voor Europa als culturele identiteit, is niet alleen een centralistische Europese Unie nodig. Het is juist van belang burgerinitiatieven over heel Europa te stimuleren om met elkaar op weg te gaan naar een Vrij en Sociaal Europa. Dat is waar ik mij voor in wil zetten."

Bij Vrij en Sociaal Nederland werken we vanuit principes, niet vanuit programma’s.
Deze principes zijn vormgegeven in een Thema-Wijzer. Geen loze beloften maar een levend document waarmee wij samen met jou gaan werken aan een mooie toekomst.
Ontdek hoe onze drie principes, vrijheid, echte democratie en ondernemerschap, worden vertaald in praktische oplossingen.

Vrij en Sociaal Nederland, voor een open samenleving!

Zie de samenleving als een orkest waarin iedereen zijn individuele partij speelt. In een nieuwe tijd gaan wij onze eigen muziek maken, niet die van technocraten, multinationals en controlerende overheden.”

Werkervaring

– Stichting Willem de Zwijger, bestuurslid, organisatie
- Stichting Eurosophia, organisatie internationale bijeenkomsten en European Travelling Year
- Kamerorkest de Haagse Beek, violist, organisatie
- Viooldocent

Opleidingen

- Muziek/Vioolstudie Koninklijk Conservatorium, Den Haag

Familie

- Vader van 2 dochters van 18 en 22 jaar.

 Hobby's 

- Beeldende kunst

Over mij

Ik ben Christian, 63 jaar en woon in Den Haag. Mijn expertise zit op het gebied van muziek, beeldende kunst en het opzetten van festivals met meerwaarde voor lokale gemeenschappen.

Ik heb een groot netwerk in Europa door de seminars en congressen die ik heb georganiseerd rondom 'culturele identiteit van Europa'. 

Maak live kennis met de kandidaten!

Wekelijks organiseert Vrij en Sociaal Nederland een introductie Zoom . Tijdens deze Zoom meeting maak je kennis met het gedachtengoed van Vrij en Sociaal Nederland en welke ideeen wij hebben voor een vrij en sociaal Nederland. Daarnaast horen we graag jouw ideeen en vragen.