Kandidaat 09: Kees van Driel


In de hele corona aanpak ziet Kees enorme tekortkomingen in de redenaties van de overheid en de overheidsinterpretatie van de beschikbare gegevens. De overheid nam inderdaad 100% van de beslissingen op basis van 50% van de informatie, maar dat had niet gehoeven. Door de beschikbare informatie op de juiste waarde te schatten, kan de overheid veel beter afgewogen besluiten nemen.

Kees zijn stokpaardjes zijn: 1) bouwen, bouwen, bouwen. Niet alleen verdient iedereen in een welvarende samenleving als Nederland de beschikking over een betaalbare woning, ook geldt de bouw als de motor van de economie; laten wij die motor gauw weer aanzetten, 2) Nutsbedrijven (waaronder banken en gezondheidszorg) deprivatiseren, 3) Een onvoorwaardelijk basisinkomen, gratis OV, onderwijs en gezondheidszorg.

Dat de economie nu goed lijkt te draaien berust op twee misvattingen: 1) talloze mensen zitten op overheidssubsidie thuis te niksen en 2) de overheid heeft een nog nooit eerder vertoonde financiële injectie gegeven. Hoewel ik geen econoom ben, is het basiskennis dat overheidsinvesteringen in de economie de economie in overdrive kunnen zetten. De rekening hiervoor wordt het probleem van alle Nederlanders de komende decennia en van volgende kabinetten.

De controle op allerlei voorzieningen bepaalt het grootste deel van de prijs ervan. Denk aan OV, denk aan uitkeringen, denk aan de ziektekostenverzekering. Wie heeft niet liever twee artsen aan zijn ziekbed, dan één arts en één verzekeraar? En waarom is die controle eigenlijk nodig? Niemand laat een arm of been voor de lol in het gips zetten!
Zaken gratis maken is daardoor veel minder kostbaar dan je zou denken en dan de enorme voordelen waar iedereen van profiteert zoals gezondheid, mobiliteit en kennis.

Geen speciale deals voor bedrijven met de belastingdienst meer: Bedrijven gaan, net als burgers, ook gewoon belasting betalen op vermogen, winst en inkomen.

Bij Vrij en Sociaal Nederland werken we vanuit principes, niet vanuit programma’s.
Deze principes zijn vormgegeven in een Thema-Wijzer. Geen loze beloften maar een levend document waarmee wij samen met jou gaan werken aan een mooie toekomst.
Ontdek hoe onze drie principes, vrijheid, echte democratie en ondernemerschap, worden vertaald in praktische oplossingen.

Vrij en Sociaal Nederland, voor een open samenleving!

Liever twee artsen aan mijn ziekbed, dan één arts en één verzekeraar.”
Werkervaring

- Onderzoeker in Opleiding (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek)
- Methodoloog, OTB, Technische Universiteit Delft-
- Regiomanager Customer Care (UPC)
- Principal Consultant (Tote-m Business Architects)
- Founder & owner MyPSychology

Opleidingen

- Doctoraal Psychologie specialisatie Psychometrie & Methodologie (Universiteit van Amsterdam)
- Doctoraat Wiskunde, Natuurkunde en Informatica (Universiteit van Amsterdam)
- Ere specialisatie Psychologie, Test- en vragenlijstconstructie

Familie

Single, twee broers, oom van drie nichtjes en één neefje

Hobby's

-Wandelen
- Schaken
- Lezen.
- Vakantielanden: Brazilië en Turkije

Over mij

"Aangenaam, ik ben Kees, 49 jaar oud en ik woon in Amsterdam.

Ik studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie psychometrie en methodologie waarbij ik in 2003 promoveerde op het proefschrift Psychology of Entertainment. Naast het feit dat ik op verschillende universiteiten heb gewerkt, heb ik ook ervaring in het bedrijfsleven. Zowel in de not for profit sector maar ook als ondernemer in het meetbaar maken van de menselijke beleving.

Als methodoloog ben ik getraind om te kijken hoe fenomenen het best onderzocht kunnen worden en welke conclusies wel en niet getrokken mogen worden op basis van specifieke onderzoeksresultaten. 

Vele ervaringen hebben mij gevormd, maar een ervaring toen ik elf

à twaalf jaar oud was, speelt de laatste tijd erg door mijn hoofd. Op een dag kwamen er oude mannen - opaatjes noemden wij hen -  naar onze basisschool. Deze mannen kwamen vertellen over hun ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Later leerde ik dat zij in het verzet hadden gezeten en helden waren, maar daar lieten zij zich niet op voorstaan.
Van wat zij vertelden heb ik niet alles onthouden, maar twee belangrijke levenslessen wel. De eerste was: 'Zorg dat je nooit een identificatiebewijs bij je hebt, want van die verplichting hadden wij tijdens de oorlog veel last.'
En de tweede levensles was: 'Werk zoveel als mogelijk niet mee aan belachelijke wetten en regels van de overheid. Doe eventueel alsof, maar doe zo min mogelijk.'

Maak live kennis met de kandidaten!

Wekelijks organiseert Vrij en Sociaal Nederland een introductie Zoom . Tijdens deze Zoom meeting maak je kennis met het gedachtengoed van Vrij en Sociaal Nederland en welke ideeen wij hebben voor een vrij en sociaal Nederland. Daarnaast horen we graag jouw ideeen en vragen.