Kandidaat 05:
Theo Vos

Theo: "Mijn bijdrage ligt op vele fronten, echter ondernemerschap, innovatie, milieu, klimaat en energietransitie hebben mijn voorkeur.

Een beter Nederland begint natuurlijk met durf en uitdagingen. Een maatschappij die gebaseerd is op angst en ontdaan is van de verworvenheden heeft geen bestaansrecht. Juiste keuzes maken als het om de toekomstige energievoorziening gaat is evident. Als ik een belangrijk item zou moeten benoemen is het de subsidiearmoede met als mooiste voorbeeld de ontsierende windmolens. Deze zijn nergens goed voor, leveren geen enkele positieve bijdrage en hebben een verwoestend effect op mens en milieu. Ze kunnen vervangen worden door groene alternatieven ondersteund door kernenergie.

Eigenlijk is voor ieder thema wel een mooiere manier te bedenken om de zaken eerlijker en natuurlijker aan te pakken. Dat is ook te zien in de landbouw, wel de energieverslindende kunstmest verplichten met als resultaat eenzijdige zoute grond en niet de natuurlijke organische koeienmest uitrijden op het land. Op dat gebied zijn we in het algemeen veel te ver van de natuur en de natuurwetten af komen te staan. Ook zullen er veel meer ondernemers en mensen met speciale expertise in de Tweede Kamer moeten zitten.

Politieke ambitie heb ik altijd wel gehad en nu de tijd daar rijp voor is kwam ik in aanraking met Vrij en Sociaal Nederland. Een partij die staat voor vrijheid, echte democratie en ondernemerschap past in dat opzicht als een jas. Ook de ethische aspecten die daar bij horen en die soms wel eens in het bedrijfsleven worden vergeten zijn waardevol voor de te hanteren meetlat in de partij en in de Tweede Kamer.

Als kandidaat met mijn expertise kan ik van betekenis zijn in de Tweede Kamer, scherp zijn op het te vormen van beleid, de controle uitoefenen op de regering. Als echte bèta schuw ik een feitelijk onderbouwde discussie, met respect voor andere meningen, niet. 

Bij Vrij en Sociaal Nederland werken we vanuit principes, niet vanuit programma’s.
Deze principes zijn vormgegeven in een Thema-Wijzer. Geen loze beloften maar een levend document waarmee wij samen met jou gaan werken aan een mooie toekomst.
Ontdek hoe onze drie principes, vrijheid, echte democratie en ondernemerschap, worden vertaald in praktische oplossingen.

Vrij en Sociaal Nederland, voor een open samenleving!

Penny-wise and pound-foolish

Werkervaring

- Operationeel manager en directeur in de proces en maakindustrie (o.a. bij Hegron Cosmetics, HG International, Quest International, Brandsma, Bredemeijer)
- Centrilab, adviseur op het gebied van de (zwem)waterbehandeling
- Ondernemer (o.a. ontroerend goed). 

Opleidingen

- HTS Chemische Technologie 
- In totaal circa 40 cursussen en trainingen gevolgd (o.a. Hoofd Brandwacht, COPI training en BHV

Electrisch schakelen, interne auditing, slimmer produceren, kwaliteitsbewustzijn).
- Leiderschap i.c.m. time management, bioritme van veranderen, etc.

 

Familie

Samenwonend, vader van vier kinderen: twee meisjes en twee jongens. Plus: een bonusdochter.

Hobby's

- Sporten is mijn passie. Ik houd me actief bezig met watersport, badminton en voetballen. In de winter schaats ik graag op buitenijs.

Over mij

Hallo,
Ik ben Theo, 53 jaar, ondernemer en woon in Laren. 
Mijn expertise ligt in de volle breedte op de beta/wetenschappelijke kant.

Ik was redelijk vroeg klaar met mijn opleiding en ben daarna werkzaam geweest in diverse branches.
Ook op het gebied van sport is mijn blikveld en interesse heel breed. Laatst was er weer de mogelijkheid van een gezonde schaatstocht in de buitenlucht waarvan ik dan ook direct vier dagen gebruik van heb gemaakt.

Mezelf bestempelde ik op werkgebied vaak als het smeermiddel in de organisatie.
Humor vind ik belangrijk bij het werk. Hard werken en plezier kan hand in hand gaan.
Op mijn 44 ste jaar heb ik een fysieke tegenslag gehad maar gelukkig heb ik mezelf daar over heen kunnen zetten.  

Maak live kennis met de kandidaten!

Wekelijks organiseert Vrij en Sociaal Nederland een introductie Zoom . Tijdens deze Zoom meeting maak je kennis met het gedachtengoed van Vrij en Sociaal Nederland en welke ideeen wij hebben voor een vrij en sociaal Nederland. Daarnaast horen we graag jouw ideeen en vragen.