Kandidaat 03:
Giliam Kuijpers

Heel Nederland Gelukkig Gezond. Dat is waar ik voor sta. Dat doe ik door het hart terug te brengen in de gezondheidszorg en door het zelf-herstellend vermogen centraal te stellen. Als we goed luisteren naar ons lichaam en ons hart koersen we aan op gezondheid en geluk.

Bij Vrij en Sociaal Nederland zal ik mijn kennis en ervaring inzetten voor een kwalitatieve zorg met plaats voor de menselijke kant. Als medische professional en als mens laat ik mij sterk drijven door een innerlijk (ethisch) kompas en volg ik mijn hart.

Mijn eigen doorleefde ervaringen als dokter en patiënt hebben er uiteindelijk toe geleid dat ik Sociale Onderneming MedGezel heb opgericht en toekomstige artsen in Nederland opleid tot Medisch Coach. De studenten geneeskunde leren daarbij eerst wie ze zelf zijn om vervolgens vanuit hun eigen menselijkheid echt te luisteren naar de patiënten.

Bij Vrij en Sociaal Nederland werken we vanuit principes, niet vanuit programma’s.
Deze principes zijn vormgegeven in een Thema-Wijzer. Geen loze beloften maar een levend document waarmee wij samen met jou gaan werken aan een mooie toekomst.
Ontdek hoe onze drie principes, vrijheid, echte democratie en ondernemerschap, worden vertaald in praktische oplossingen.

Vrij en Sociaal Nederland, voor een open samenleving!

Daar waar je struikelt, ligt je schat."

Werkervaring

- Kinderarts
- Oprichter en Directeur Sociale Onderneming MedGezel
- IFMS trainer/procesbegeleider
- Coach Medische Professionals
- Toezichthouder Jeugdbescherming Brabant
- Toezichthouder Veilig Thuis ZOB
- Toezichthouder  Veilig Thuis BNO
- Bestuursvoorzitter Stichting Kind & Ziekenhuis
- Bestuursvoorzitter Stichting Steunfonds Jeugdzorg Noord-Brabant

Opleidingen 

- Geneeskunde
- Kindergeneeskunde
- Executive Change Management

Familie 

Getrouwd, moeder van 2 kinderen: een zoon van 21 en een dochter van 19 jaar.

Hobby's

- persoonlijke ontwikkeling
- yoga
- muziek
- wandelen
- mediteren
- familie tijd

Over mij

Hallo,
Ik ben Giliam, 50 jaar, woon in Bussum en ik maak me de laatste jaren sterk om het hart terug te brengen in de gezondheidszorg.
Als kinderarts heb ik me gespecialiseerd in de sociale pediatrie met speciale aandacht voor kwetsbare kinderen, kindermishandeling en huiselijk geweld. Als “systeemdokter” heb ik veel ervaring in (het verbeteren van) complexe gezondheidszorgsystemen.

Ik ben de middelste in een gezin met drie kinderen. Ik was als jong meisje de allerkleinste van de klas. In de eerste klas ontmoette ik mijn hartsvriendin en sindsdien waren we onafscheidelijk. We leefden in onze eigen creatieve droomwereld gebaseerd op harmonie en rechtvaardigheid.
Doordat ik als kind een ernstige vorm van astma had, kon ik niet overal aan meedoen en lag ik vaak in het ziekenhuis. Toen heb ik besloten om kinderarts te worden. Maar diplomaat of mensenrechtenadvocaat leken mij ook wel wat. “

Na een tweetal ernstige cardiale incidenten belandde ik op de hartbewaking en tijdens mijn revalidatieproces kreeg ik langzamerhand zicht op mijn talenten, mijn valkuilen en uiteindelijk mijn missie in de gezondheidszorg. Ik bleek eigenlijk een ‘dokter voor de dokters’ te zijn in plaats van een kinderdokter. Dat pad is steeds concreter en mooier geworden!

Via de functies van medisch manager kwaliteit en directeur Beleid KNMG werd ik uiteindelijk het allermooiste dat ik me kon voorstellen: namelijk mezelf in de rol van oprichter van MedGezel.
Nadat ik definitief mijn stethoscoop aan de wilgen had gehangen, voelde ik me zo ontzettend vrij!”

Maak live kennis met de kandidaten!

Wekelijks organiseert Vrij en Sociaal Nederland een introductie Zoom . Tijdens deze Zoom meeting maak je kennis met het gedachtengoed van Vrij en Sociaal Nederland en welke ideeen wij hebben voor een vrij en sociaal Nederland. Daarnaast horen we graag jouw ideeen en vragen.