Kandidaat: 02
Irene van der Marel

Irene: " Mijn bijdrage aan een beter Nederland: samen met Vrij en Sociaal Nederland kunnen er taboes doorbroken worden die de maatschappij nu te veel in zijn greep houden.

De corona-crisis, de stikstofcrisis en de klimaatcrisis zijn uiteindelijk politieke antwoorden op wetenschappelijke informatie. Wetenschap is nuttig, maar ook vaak eenzijdig belicht en daarnaast maakt wetenschap nooit onderscheid tussen goed of kwaad. Dat moet de politiek doen. Jij en ik, lieve kiezer.

Laten we taboes doorbreken, echt vrij zijn en durven te genieten van het leven. De overheid moet weer faciliterend zijn voor ondernemers en burgers. Praktische en werkbare grenzen stellen aan realistische milieuproblemen, zodat de economie altijd vooruit kan. En natuurlijk ook voor mensen die het even niet zelf kunnen: de overheid zet hen weer in hun kracht en helpt echt. Ook met een fatsoenlijk en onvoorwaardelijk inkomen.

Ik sta voor een overheid die ondernemerschap (met name de landbouw) en creëren van welvaart weer waardeert. Dit alles vanuit de kernwaarden van Vrij en Sociaal Nederland: Vrijheid, Ondernemerschap en Directe democratie met steeds de menselijke maat voor ogen."


Bij Vrij en Sociaal Nederland werken we vanuit principes, niet vanuit programma’s.
Deze principes zijn vormgegeven in een Thema-Wijzer. Geen loze beloften maar een levend document waarmee wij samen met jou gaan werken aan een mooie toekomst.
Ontdek hoe onze drie principes, vrijheid, echte democratie en ondernemerschap, worden vertaald in praktische oplossingen.

Vrij en Sociaal Nederland, voor een open samenleving!

Practice what you preach"
(wat je predikt, moet je zelf ook toepassen)

Werkervaring

- Eigen melkveebedrijf
- Voorzitter van de coöperatie Bio-KI
- Voorzitter van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders
- Gemeenteraadslid in Ede
- Leraar (landbouwschool in Barneveld)
- Community manager bij een melkrobotbouwer.Ik heb zelf een melkveebedrijf, en daarnaast heb ik gewerkt als voorzitter van de Bond van Boerderij-zuivelbereiders, als gemeenteraadslid in Ede, als leraar op de landbouwschool in Barneveld en als community manager bij een melkrobotbouwer. Verder heb ik allerlei losse bestuursklussen gedaan, momenteel ben ik bijvoorbeeld voorzitter van de coöperatie Bio-KI. 

Opleidingen

- Milieuhygiëne (Universiteit van Wageningen)

Familie

Moeder van 4 stiefkinderen en 3 kinderen.

Hobby's

- mediteren 
- lezen
- koken
- mountainbiken 

Over mij

Hoi,
Ik ben Irene, 50 jaar en woon in Lunteren. Mijn expertise is landbouw en milieu, met name stikstof. Daarnaast begeleid ik als community manager groepen die online en offline samenkomen en een gemeenschapsgevoel delen. Ik schrijf veel, onder andere twee boeken en een blog. Daarnaast heb ik ook tijdelijk in het (agrarisch) onderwijs gewerkt en in mijn rol als voorzitter vat ik samen en trek ik lijnen met de aanwezigen.

Ik heb twee boeken geschreven: "De boerin vertelt" en "Lieve kiezer". Over mijn loopbaan als melkveehouder en als raadslid.
Mijn persoonlijke blogs onder de noemer 'Lieve Kiezer' vind je hier.

Maak live kennis met de kandidaten!

Wekelijks organiseert Vrij en Sociaal Nederland een introductie Zoom . Tijdens deze Zoom meeting maak je kennis met het gedachtengoed van Vrij en Sociaal Nederland en welke ideeen wij hebben voor een vrij en sociaal Nederland. Daarnaast horen we graag jouw ideeen en vragen.