Kandidaat 01:
Bas Filippini

"Ik ben partijleider en lijsttrekker van Vrij en Sociaal Nederland (lijst 33).

In 2020 ben ik door de coronacrisis en de aanpak ervan begonnen met het oprichten van de politieke beweging Vrij en Sociaal Nederland.

Vanuit mijn ervaring in het bedrijfsleven, de trainingswereld en Privacy First van de afgelopen 20 jaar heb ik besloten om mijzelf actief in te gaan zetten voor een beter Nederland. Een land waarin technologie ondersteunend gaat zijn aan een menselijke samenleving en ethiek, de menselijke maat en privacy weer een belangrijke rol gaan vervullen in de politiek.
 

Als jij, net als ik, vrijheid essentieel vindt om te kunnen leven en een vrij en beter Nederland wil overdragen aan je kinderen, zodat ook zij zich vrij kunnen ontwikkelen en met dezelfde lol hun dromen en idealen waar kunnen maken als dat ik dat heb kunnen doen, dan ontvang ik graag jouw stem!
Zodat ik me hiervoor kan gaan inzetten in de Tweede Kamer."

Bij Vrij en Sociaal Nederland werken we vanuit principes, niet vanuit programma’s.
Deze principes zijn vormgegeven in een Thema-Wijzer. Geen loze beloften maar een levend document waarmee wij samen met jou gaan werken aan een mooie toekomst.
Ontdek hoe onze drie principes, vrijheid, echte democratie en ondernemerschap, worden vertaald in praktische oplossingen.

Vrij en Sociaal Nederland, voor een open samenleving!

Waar wij eeuwenlang voor hebben gevochten en gestaan wordt in rap tempo door beroepspolitici en technologie afgebroken. Ik sta voor een open samenleving, vrij EN sociaal."

Werkervaring

- Oprichter en voorzitter Privacy First (privacy en rechtsstaat in Nederland en Europa)
- Eigen trainingsorganisatie met software, interim management en outsourcing
- KPN Telecom

Opleidingen

- Bedrijfseconomie (UvA)
- Master Commerciële Beleidsvoering (Erasmus Universiteit)

Familie

Single, vader van 2 kinderen: een meisje van 10 jaar en een jongen van 5 jaar. 

Hobby's 

- Gitaar spelen

- Latijns Amerikaanse dansen

- Spaans

- Zelfontwikkeling, coaching en projectontwikkeling

- Astronomie, kwantum physica en hermetica

Over mij

"Mijn kinderen leren mij elke dag wat het is om mens te zijn en verantwoordelijkheid te nemen naar de volgende generatie op deze mooie aarde. De natuur is voor mij een enorme inspiratiebron en brengt mij tot rust en bij mezelf.

De inzichten vanuit de praktijk en de kennis van grote denkers bieden mij altijd weer nieuwe inspiratie en relativering in mijn werk en mijn leven. Vanuit dit inzicht ben ik gekomen tot de 4 universele principes van het samenzijn van mensen; liefde, vertrouwen, vrijheid en interactie in communicatie.

In interactie staat vragen stellen centraal en het praten met in plaats van over mensen. Voor mij de basis van een menselijke samenleving en groei. Ook naar de toekomst! En de basis voor een inspirerende en andere politiek!"

Maak live kennis met de kandidaten!

Wekelijks organiseert Vrij en Sociaal Nederland een introductie Zoom . Tijdens deze Zoom meeting maak je kennis met het gedachtengoed van Vrij en Sociaal Nederland en welke ideeen wij hebben voor een vrij en sociaal Nederland. Daarnaast horen we graag jouw ideeen en vragen.